tiistai 12. maaliskuuta 2019

Tervetuloa Zwolleen!

Olen nyt muutaman päivän ajan saanut tutustua uuteen kotiini, Zwolleen. Asun siis rakennuksessa, jota kutsutaan nimellä Leliestraat (myös tämän kadun nimi). Tässä rakennuksessa useimmat ovat ihan tavallisia asukkaita, mutta muutama kerros on varattu opiskelijoille. Tässä kahden hengen luksusyksiössä minulla ei tosiaan ole vielä kämppäkaveria, eli saan asustella yksin. Huone on melko kotoisa ja toimiva, kyllä täällä viihtyy. 😊


Zwolle on mielestäni kaunis kaupunki, sen perusteella, mitä olen täällä nähnyt. Ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä. Zwollen katuja kävellessäni olen huomannut, että täällä asutaan todella tiiviisti. Asuntojen julkisivut ovat heti kävelykatujen reunassa, on todella outoa kulkea niin lähellä jonkun ulko-ovea.



Koska Hollannissa KAIKKI kulkevat polkupyörillä, olin minäkin vuokrannut itselleni pyörän. Pyörän vuokraus on halvempaa kuin käytetyn pyörän hankkiminen ja lisäksi vuokrapyörän huolto ja korjaus kuuluu vuokrahintaan. Täällä todellakin ihmiset pyöräilevät paljon - ja lujaa. Suurimpien autoteiden reunoilla on omat kaistansa pyöräilijöille ja joissakin risteyksissä omat liikennevalotkin pyöräilijöille. Täällä ei kuitenkaan käytetä pyöräillessä kypärää, ei edes pienet lapset. Valot ovat kuitenkin pyörässä pakolliset. Täällä kuljetaan myös jonkin verran skoottereilla, mutta en ole heilläkään nähnyt olevan kypärää käytössä.

Pyöräparkki Zwollen juna-asemalla

Sää täällä on ollut enemmän syksyinen kuin keväinen, sadetta ja kovaa tuulta on riittänyt nyt muutaman päivän ajan, joten ei ole huvittanut ulkoilla kovin paljoa. Sunnuntaina aamupäivällä vedin kuitenkin lenkkarit jalkaan, kävin juna-asemalla lataamassa junakorttiini lisää rahaa ja kävelin takaisin asunnolle päin keskustan kautta. Koska oli sunnuntai ja ei ollut vielä keskipäiväkään, ei keskustassa ollut paljon ihmisiä.


Maanantaiaamuna tapasin Windesheimin koordinaattorin, joka vei minut tapaamaan harkkapaikkani johtajaa. Harkkapaikkani on kuntoutusosasto, nimeltä Reggersoord, sairaalan läheisyydessä Meppelissä, jonne on n. 15 min junamatka. Sain tietää, että aloitan harkkani keskiviikkona. Meppelistä saavuttuamme täyttelimme koululla vielä papereita ja kävin myös Windesheimin International Officessa heidän pyynnöstä näyttämässä naamaani, että he tietävät minun olevan täällä.







Nyt innolla kohti uutta harjoittelua, kuulette siitä seuraavaksi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihana palata kotiin!

Saavuin viikko sitten vihdoin kotiin! Tuntui, että viimeiset päivät Hollannissa olivat vain kotiin lähdön odottamista. Melkein kaikki tavara...