maanantai 4. maaliskuuta 2019

Taustoja

Nimeni on Mari. Tervetuloa tämän blogin avulla mukaani vaihtojaksolle Alankomaihin! Olen toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija Seinäjoen ammattikorkeakoulussa ja opiskelen monimuotoryhmässä töiden ohella. Tulen suorittamaan osan opinnoistani vaihtojaksolla Alankomaissa nyt kevään aikana. Lähtö on koko ajan lähempänä ja kerron teille nyt hiukan taustoja liittyen tähän vaihtojaksoon. 

Sain idean vaihtoon lähtemisestä kansainvälisen liikkuvuuden palveluiden koordinaattoreilta ja ajattelin kokeilla onneani, olisiko myös perheellisen monimuoto-opiskelijan mahdollista päästä vaihtoon ulkomaille. Hakuprosessi alkoi sujumaan hyvin ja mahdollisuus muuttui suunnitelmaksi. Asiat alkoivat järjestyä jo viime syksystä asti vähän kerrallaan. Minulle luotiin tunnukset eräälle nettisivustolle, jonka kautta lähetin vaihtokouluuni tarvittavia dokumentteja ja asiakirjoja. Jos haaveilette vaihtoon lähdöstä, näiden "paperitöiden" kanssa kannattaa olla ajoissa asialla.

Vaihtokouluni Windesheim University of Applied Sciences sijaitsee kaupungissa nimeltä Zwolle. Zwolle on noin tunnin junamatkan päässä Alankomaiden pääkaupungista Amsterdamista. Kerron teille enemmän Zwollesta, kunhan pääsen ensin itsekin tutustumaan siihen.

Miksi Alankomaat? Alankomaat valitsin siksi, että se sijaitsee Euroopassa ja ajattelin, että Euroopan sisällä matkustaminen on turvallisempaa kuin kauempana maailmalla. Vaihtoehtoina olisi ollut myös Norja tai Englanti, mutta Alankomaat vei sijainnillaan voiton. 


Tulen suorittamaan kolme harjoittelujaksoa Alankomaissa. Gerontologisen hoitotyön sekä mielenterveyshoitotyön harjoittelut suoritan palvelukodeissa Meppelissä, joista kirjoitan  myöhemmin tähän blogiin. Projektitoiminnan harjoittelun suoritan kirjoittamalla tätä blogia vaihtojaksoni ajan sekä kotiin palattuani kirjoitan loppuraportin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihana palata kotiin!

Saavuin viikko sitten vihdoin kotiin! Tuntui, että viimeiset päivät Hollannissa olivat vain kotiin lähdön odottamista. Melkein kaikki tavara...